A jagged wash bisecting the property provided unique inspiration for arranging the plan. Connected with bridges, hovering roof forms, and stone walks, the residence has constant views to the desert-wash ecosystem. The geometric edges of thick rammed-earth walls, deep overhangs, and solid masses contrast against the softness of the vegetation winding along the wash. Materials flow seamlessly from inside to out, blurring the line between interior and exterior living space.

Visual delight, composed of nature and art, greet this home’s occupants at the end of every passage. Small openings afford glimpses to the wash below while light bands dance along the floor, essentially telling time. These add interest and engagement with nature, especially for the children of the home, who interact with this feature as they travel across the bridge to different areas of the home.

  •  Location: Paradise Valley, Arizona
  • Square Feet: 6,700
  • Services Provided: Architecture, Interior Architecture